Olet tässä: EtusivuKannaksen sukuhaaratJohanneksen KARHULASukuhaaran kuulumisiaMirjam Sailola - lottana kahdella rintamalla

 

400 mirjam sailola 12 art

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2012 Kaarina-lehti julkaisi artikkelin Mirjam Sailolasta (90 v.), joka oli lottana sekä itärintamalla että sen jälkeen Lapin sodassa.

Hän aloitti lottatehtävät 20-vuotiaana Siiranmäellä ja oli mukana Ihantalassa 1944, kun jatkosota päättyi. "Se oli kauhea paikka. Tupakkaa meni niin paljon, että joka yö sitä haettiin autokuormallinen lisää", hän kertoo.

100 mirjam sailola 12 artLapin sotaan Mirjam lähti Oulusta kuljetusaluksella, joka saksalaisten tykistöammunnan takia joutui kiertämään Ruotsin aluevesien kautta Tornioon. Sieltä hän pääsi Rovaniemen maalaiskuntaan, jossa hän hoiti armeijan varastoa yhdessä harvoista polttamatta jääneistä taloista.

Lue koko artikkeli tästä tai näpäyttämällä viereistä kuvaa.

Sodan jälkeen vuonna 1949 Mirjam avioitui Taavetti Skytän pojanpojan Armas Sailolan kanssa ja he saivat kaksi tytärtä. Hän asuu yhä omakotitalossa, siivoaa ja tekee ruokansa itse.

400 mirjam sailola sukup

Mirjam Sailolan Skyttä-sukupuu avautuu näpäyttämällä suuremmaksi erilliseen ikkunaan. Lastenlastenlapsia hänellä on kolme, neljättä odotetaan tammikuussa 2013.

(29.12.2012)

 

Joomla Template: by JoomlaShack