Olet tässä: EtusivuKannaksen sukuhaaratJohanneksen KARHULASukuhaaran kuulumisiaSulo Reunalan valokuvia digitoitiin

 

400 2013 1018 Raimo Reunala

Lokakuun 2013 puolivälissä Aarne Reunala kävi kylässä Juankoskella serkkunsa Raimo Reunalan luona. Kuvassa Raimo, Leena ja Mervi Reunala kotitalon edessä. Vierailun aikana digitoitiin runsaat 600 Raimon isän Sulo Reunalan perheen valokuvaa 1900-luvun alusta 1980-luvulle. 

400 2013 1205 Heimoset Kouvola

Joulukuussa digitointia täydennettiin Auli ja Hannu Heimosen luona Kouvolassa. Uusia kuvia löytyi toistasataa, ja lisäksi samalla tarkistettiin kaikkien kuvien tietoja kuvausajasta, paikasta ja henkilöistä.

Loppujen lopuksi 767 vanhaa Sulo Reunalan perheen valokuvaa on nyt digitaalisessa muodossa. Ne ovat arvokkaita verkkosivujen käyttöön, kun Anton Reunalan lasten tarinoita laajennetaan nykyisestä suppeasta kuvauksesta.

Digikuvat ovat hyödyllisiä myös Sulo Reunalan perhekunnalle, sillä kuvia voi helposti monistaa ja jakaa lapsille, lastenlapsille ja muille sukulaisille.

Miten valokuvia digitoidaan?

300 Sulo Reunala albumi

Digitointiin tarvitaan kuvauslaite - skanneri - sekä tietokone. Skannerilla voi kuvata albumin sivun kerrallaan, kuten yllä olevassa kuvassa, joten digitointi käy suhteellisen nopeasti. 

Nykyisin kaikissa tietokoneissa on kuvankäsittelyohjelma, jonka avulla kuvat sitten myöhemmin poimitaan erilleen ja niille annetaan nimi esimerkiksi kuvausajan ja kuvan sisällön mukaan. Kuvien nimeäminen selkeällä järjestelmällä on erittäin tärkeää, jotta halutut kuvat sitten myöhemmin löytää.

Skannerilla voi myös digitoida yksittäisiä kuvia, filminegatiiveja ja dioja.

(20.12.2013)

 

Joomla Templates: by JoomlaShack