Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaKirja Kirvun Skytistä

100 2011 elamaa karj tanhKirvussa syntynyt Ritva Kyyriäinen on julkaissut kirjan "Elämää Karjalan tanhuvilla". Hänen äitinsä oli Signe Skyttä (1916-2005), äidin isä Tuomas Skyttä (1889-1944), josta kuusi sukupolvea taaksepäin Kirvun Skyttien "kantaisä" Tuomas Skyttä (1696-1777).

Kirjaa varten Ritva on haastatellut monia lähisukulaisia ja kyläläisiä Kirvun Karjalanrannan kylästä. Karjalanranta oli Kirvunjärven länsirannalla, vastapäätä itärannalla olevaa Kirvun kirkkoa. Karjalanmurre ja esineiden nimet palaavat mieliin. "Riihess ko puitii, nii mutkall ja riuskall lyötiin viljaa."

200 kyyriainenTarinoiden ohella kirja perustuuu valokuviin, joita on todella runsaasti, lähes jokaisella  350-sivuisen kirjan sivulla.

Kirjan on kustantanut saksalainen Books on Demand-kustantaja. Kustantaja ei paina kirjoja varastoon vaan painaa niitä tilausten mukaan. Tilaus Saksasta tulee noin viikossa ja maksaa postikuluineen runsaat 40 euroa. Kirjaa voi tilata suomalaisista kirjakaupoista tai myös kustantajan verkkosivuilta.

Kirjaan voi tutustua Google Books-verkkosivuilla.

Kuva: Ritva Kyyriäinen Valkjärven kansallispuvussa.

(28.1.2012)

 


Joomla Templates: from JoomlaShack