Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaSkytät MM-ottelussa 12.5

 


Skytät katsomossa. Suurenna kuva näpäyttämällä.

Joutselän Vana-Juhana Skytän pojanpojantyttärenpoika Matti Nurmisen avustuksella 30 Skytällä oli erinomaiset paikat jääkiekon MM-ottelussa USA-Saksa äitienpäivänä 12.5.2013. Matti Nurminen on Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja ja hän vastasi pääsihteerinä MM-kisojen Helsingin järjestelyistä. 


Jukka Skyttä esitteli Matti Nurmisen 

Ennen ottelua Helsingin Hatrwall Areenan aulakahvilassa puheenjohtaja Jukka Skyttä kertoi sukuseuran ajankohtaisista asioista. Kesäkuussa on Pietarin matka, sukututkijamme Martti Skytän  sukutauluissa on jo yli 50 000 henkilöä, seuran kaikki asiakirjat on arkistoitu sähköisesti, ja tiedotuksen pääkanavana ovat hyvin toimivat verkkosivut. 

Matti Nurminen ehti paikalle kisakiireiden keskeltä. Hän kertoi kisajärjestelyistä, jotka ovat menneet hyvin 13 miljoonan euron budjetilla ja satojen vapaaehtoisten avulla. Lippujen hintoja ei ole arvosteltu kuten viime vuonna. Nyt äitienpäivänä tupa oli täynnä kun liput maksoivat vain 10 euroa. 

Tuomaritoiminnasta keskusteltiin, kun parin päivän takaisen Suomi-Venäjä -ottelun tuomareita pidettiin puolueellisina. Virheet ovat inhimillisiä, totesi Matti Nurminen, mutta lisäsi, että Suomi oli esittänyt toivomuksen, että samat tuomarit eivät enää tuomitsisi Suomen otteluita. Dopingista keskusteltaessa hän sanoi, että se ei ole jääkiekossa ongelma kuten ei joukkuepeleissä yleensäkään. Se tiedetään testien perusteella. 

Pääsihteerille kisat ovat kiireistä aikaa. Joka päivä menee hallilla iltayhdeksään. Nuorena hän urheili paljon, nyt aika menee töissä ja perheen parissa. Koko perhe harrastaa liikuntaa ja ulkoilua. 

Puheenjohtaja kiitti sisarenpoikaansa lämpimästi ja sitten mentiin seuraamaan vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua. USA voitti 3-0, vaikka suurin osa yleisöstä kannusti Saksaa. Saksan voitto olisi antanut Suomelle paremmat jatkomahdollisuudet, tiesivät asiantuntijat.

Kokemus oli kaikille virkistävä. Vaihdettiin ajatuksia, olisiko Skytissä muita osaajia, joiden avulla voisimme käydä samantapaisissa urheilu- tai kulttuuritapahtumissa.

(15.5.2013)

Joomla Templates: by JoomlaShack