Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaSkytät esittäytyivät Karjala-talolla

 

400 131109 Karjalatalo 01

Sukuseura esittäytyi Karjala-talolla 9.11.2013 Perhe ja suku -tapahtumassa.

Omalla pöydällä oli tietokone ja näyttö, joilla näytettiin sukuseuran verkkosivuja. Takana uusi juliste, joka sai kiitoksia selkeydestään ja näkyi hyvin kaikille ohikulkijoille.

Pöydän takana iloiset Skytät: kunniajäsenemme Maija-Liisa Pitkänen ja Väinö Skyttä sekä verkkomestari Aarne Reunala. Maija-Liisa Pitkäsellä oli vieressä oma pöytä, jossa hän miehensä Esa Pitkäsen kanssa myi kirjojaan, muun muassa Kyläojan takana -sukuhistoriaa.

Paikalla oli myös kymmenkunta muuta sukuseuraa, joiden kanssa käytiin kiinnostavia keskusteluja seurojen toiminnasta. Jokaisella seuralla oli omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa. Joku oli saanut aikaan runsaasti kirjoja, toinen oli edelläkävijä DNA-tutkimuksissa. 

Moni muukin pysähtyi pöytämme ääreen, muiden muassa sukutukimuksen "grand old lady" Heljä Pulli, joka 1980-luvun alussa teki ensimmäisen sukuselvityksen seurallemme. Hänen laatimansa ensimmäinen Skyttien sukupuu on tallella näiden verkkosivujen Historiikki-sivulla.

400 131109 Karjalatalo 13

Puolenpäivän aikaan Skytillä oli oma kahvitilaisuus Sortavala-salissa. Puheenjohtaja Jukka Skyttä (takana vasemmalla) kertoi ajankohtaisista asioista, Aarne Reunala verkkosivuista sekä Martti Skyttä sukututkimustilanteesta. Puheenjohtaja toivotti erityisen tervetulleiksi kaksi uutta pitkämatkalaista jäsentä.

Keskustelu oli vilkasta. Toiveissa on, että uusien jäsenten myötä Säiniön ja Hiitolan sukuhaarojen toimintaan saadaan uutta potkua.

Aarne Reunala korosti, miten erinomainen väline Twitter on suvun ajankohtaisten asioiden välittämiseen. Skyttien Twitter-sivulle saatiin esimerkiksi heti valokuva sukuseuran esittelypöydästä Karjala-talolla. Sovittiin, että Twitteristä järjestetään koulutusta.

(10.11.2013)

 

 

Joomla Template: from JoomlaShack