Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaKirjoita tarinasi jälkipolville

 

Jokaisella on tarina, tai niinkuin Veikko Lavi lauloi ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen”. Usein käy kuitenkin niin, että vanhemmat ja isovanhemmat ovat jo rajan takana, kun kiinnostumme heidän elämänsä lähtökohdista, pyrkimyksistä, onnistumisista ja epäonnistumisista.

Tätä ei kannata jäädä harmittelemaan, vaan tarttua toimeen ja hoitaa itse asia toisin. Sukuviesti-lehti 5-6/2013 kertoi amerikkalaisesta sukuasiantuntijasta Steve Andersonista, joka ehdottaa, että jokaisen kannattaa kirjoittaa oma tarinansa jälkipolville. Näin jälkipolvet saavat arvokasta tietoa omista juuristaan.

200 TarinaAndersonin järjestämillä kirjoittajakursseilla on opittu käytännönläheinen ohje: älä yritä kirjoittaa koko elämäkertaa, vaan kirjoita muutaman rivin tai liuskan mittainen pala kerrallaan. Silloin tehtävä ei tule ylivoimaiseksi. Jos kirjoitat yhden tarinan viikossa, niin vuodessa syntyy jo 52 tarinaa – arvokas lahja lapsille ja lastenlapsille.

Anderson on laatinut 52 kysymystä, joista oman elämän tarinoiden kirjoittamisen voi aloittaa. Kysymykset aukeavat liitteenä tästä.

Vanhat valokuvat, kirjeet ja muut dokumentit ovat hyviä virikkeitä kirjoittamiselle. Anderson on myös huomannut, että työskentely yhdessä muiden kanssa ja kokemusten vaihtaminen innostavat ja helpottavat kirjoittamista. Löytyisikö Skytistä ryhmä, joka innostuisi asiaan?

Alla linkit Andersonin kahteen blogiin:
Getting Others Exited About Photos and Stories
52 Questions in 52 Weeks

(10.1.2014)

Joomla Templates: by JoomlaShack