Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaista60 000 henkilöä sukutauluissa

 

400 130312 martti skytt 19

Sukuseuran sukutauluissa ylitettiin 60 000 henkilön raja maaliskuussa 2014.

Tiedot on koonnut sukuseuran varapuheenjohtaja Martti Skyttä. Hän kiinnostui sukututkimuksesta 1990-luvulla ja ryhtyi kerämään tietoja ensin omasta suvustaan ja vähitellen kaikista Karjalan kannaksen Skytistä.

Hänen kokoamansa Skyttä-sukuhaarojen sukutaulut löytyvät näiden verkkosivujen Sivut jäsenille-sivuilta. Siellä ovat Viipurin pitäjän, Johanneksen, Jääsken, Kirvun, Kivennavan, Hiitolan ja Jaakkiman sekä Tuutarin Skyttien sukutaulut. Seuraavana on mukaan tulossa Kurkijoki.

Sukututkimus on työlästä, joskaan ei niin työlästä kuin aikaisemmin, sillä lähes kaikki tiedot voi löytää kotitietokoneelta internetin kautta.

Alkuperäiset tiedot ovat kirkonkirjoissa pappien koukeroisilla käsialoilla kirjoittamia. Niitä ei onneksi tarvitse enää tulkita, sillä ne on puhtaaksikirjoitettu digitaaliseen muotoon Suomen Sukututkimusseuran HisKi-projektissa. Luovutetun Karjalan osalta projektista on vastannut Karjala-tietokantasäätiö, jonka Katiha-tietokannasta tiedot myös löytyvät.

400 hiski david skytta 1850
11.12.1850 syntyneen Taavetti Skytän syntymätiedot kirkonkirjassa ja HisKi-tietokannassa.

Viime vuosina Martti Skyttä on viettänyt tietokoneen ääressä päivittäin monia tunteja. Hyvänä päivänä hän on saanut jopa sata uutta henkilöä tauluihin, mutta joskus tarkistuksiin ja vertailuihin menee aikaa niin, että tulos jää muutamaan kymmeneen. Esimerkiksi saman henkilön nimi saattaa löytyä kirkonkirjoissa monella eri tavalla kirjoitettuna, pappien osaamisen ja mieltymysten mukaan.

HisKi-tiedot Martti Skyttä on kirjoittanut hankkimaansa Sukuohjelmisto -sukututkimusohjelmaan, josta voi sitten tulostaa sukutauluja ja sukupolvikaavioita.

400 sukutaulu 13
Säiniön Skyttien sukutaulujen etusivu

Tietosuojan takia HisKi -tietokannassa on tietoja vuoteen 1906 saakka. Sukututkimusta varten Martti Skyttä on kerännyt sukutauluihin myös tuoreempaa tietoa kirjallisista lähteistä kuten Siirtokarjalaisten Tie-teossarjasta, Kyläojan takana -sukuhistoriasta sekä suoraan sukulaisilta. Verkkosivuilla tietosuojasta on huolehdittu siten, että sukutauluista on poistettu syntymäpäivät 1906 jälkeen syntyneiltä. Sukutaulut ovat suojattuja myös siten, että niitä pääsee lukemaan ainoastaan jäsentunnuksilla.

Kaikkia sukutauluja voidaan tarpeen mukaan täydentää, kun kiinnostavia selvittämättömiä sukulinjoja löytyy.

Sukutauluja ei vielä ole Manner-Suomen Skytistä Anjalaa ja Valkealaa lukuunottamatta. Pietarin lähellä 1600-luvulta lähtien asuneiden aatelisten Tuutarin Skyttien taulut ovat valmiit.

"Olisi kiinnostavaa saada Manner-Suomen Skytätkin mukaan sukutauluihin ja sukutoimintaan, vaikka sukulaisuutta kannaksen Skyttiin ei taida ollakaan", tuumii Martti Skyttä.

400 Sukutaulutilasto 1403
Henkilöden lukumäärä sukutauluissa 29.3.2014


100 martti s videoVoit tutustua Martti Skytän työskentelyyn minuutin mittaisessa videossa, joka avautuu näpäyttämällä viereistä kuvaa.

 (2.4.2014)

Joomla Template: from JoomlaShack