Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaUpea tarina Rajakoskesta

 

400 1951 Kankaanpaa
Rajakosken pihalla vuonna 1951 takarivissä Vilho, Martti, Kyösti, Seija, Aliina, Kerttu ja Marja-Liisa Raininko. Edessä Ester Reunala, Jaakko ja Anna Raininko sekä Aliinan isä Tuomas Inkinen.

 

200 Kysti Raininko 2014Kyösti Raininko on kirjoittanut upean kertomuksen Rajakosken tilasta Kankaanpäässä. Hänen isänsä Vilho Raininko - Karhulan Taavetti Skytän pojanpoika - hankki tilan veljiensä kanssa evakkoaikana vuonna 1940. Vilho ja Aliina kasvattivat siellä neljä lastaan samalla kun tilaa viljeltiin ja kehitettiin. Lapset lähtivät opintielle, mutta Kyösti, josta tuli maatalousalan tohtori, kävi edelleen vapaa-aikoinaan auttamassa tilan töissä.

Kyösti Raininko v. 2014   

Vilhon kuoleman jälkeen 1982 Rajakoski jäi kymmeneksi työntäyteiseksi vuodeksi Kyöstin vastuulle oman työn ohella. 1990-luvun alkupuolella seuraava sukupolvenvaihdos saatiin käyntiin ja vähitellen koko tila siirtyi hänen pojalleen Tuomo Rainingolle, joka on vienyt tilan EU-aikaan.

Rajakoskella oli enimmillään toistakymmentä hevosta, kunnes koneet korvasivat ne. Lypsykarjataloutta harjoitettiin 1970-luvun loppupuolelle asti. Peltoa raivattiin ja rakennuksia kunnostettiin. Työtä oli paljon ja tilan kehittäminen vaati monenlaista osaamista ja tarkkaa taloudenpitoa. Tilan ja perheen tapahtumien ohella kerrotaan naapureista ja Niinisalon kylästä. Vilho ja Aliina olivat seurallisia ihmisiä, joilla oli paljon ystäviä.

200 Rajakoski kansiVuoden alussa näillä verkkosivuilla kannustettiin Skyttiä kirjoittamaan tarinansa jälkipolville. Tässä hieno esimerkki, josta voimme ottaa oppia.

Näpäytä viereistä kuvaa, niin voit lukea tarinan erillisessä ikkunassa. Tarina löytyy myös Karhulan Skyttien Jaakko Rainingon sivulla.

(10.12.2014)

Joomla Templates: from JoomlaShack