Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaUsko-Bert Skyttä, A.U.T.S.:in tarkastaja

 

 400 2015 06 Usko-Bert Skytta 01a

Aku Ankan taskukirjassa 429 (2015) on sarjakuva Turvatonta touhotusta, johon ilmestyy tarkastaja Usko-Bert Skyttä.

Roope Ankka teettää Akulla töitä, joissa on huimia turvariskejä. Tupun, Hupun ja Lupun ansiosta Ankkalinnan Urakka ja Työvoiman Syynäysviraston (A.U.T.S.) tarkastaja Usko-Bert Skyttä seuraa heitä sinnikkäästi ja pelastaa karhukoplan kynsistä. Samalla hän pakottaa Roopen maksamaan palkan Akulle.

400 2015 06 Usko-Bert Skytta 04

Mutta sekään ei riitä, sillä Usko-Bert Skyttä kuuluu myös V.A.L.V.A.:aan, Virka- sekä Ammattiturvan Inhimillisen Vaalimisen Alakomiteaan. Koska Roope ei ole huolehtinut Akun työn turvallisuudesta, niin Roope saa megamätkyn turvanormien puutteista.

400 2015 06 Usko-Bert Skytta 05

Sarjakuva on italialaista alkuperää, käsikirjoittaja on Alessandro Sisti ja piirtäjä Giampaolo Soldati. Suomennoksen on tehnyt (Antti Hulkkonen, Riku Partanen, Pekka Tuomisto tai Kati Valli).

Mistä Aku Ankan toimitus tai suomentaja on keksinyt Skyttä-nimen sarjakuvaan? Toimituksessa ei vielä kesälomien takia pystytty selvittämään asiaa, mutta ehkä se vielä selviää... Voisi arvata, että nimi on löytynyt salapoliisin kansanomaisesta kyttä-nimityksestä, josta on saatu eksoottisempi sukunimi lisäämällä S alkuun.

(21.8.2015 AR)

Joomla Template: by JoomlaShack