Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaSkytät Karjalaisilla kesäjuhlilla 17.6

 

 400 2017 05 karjal jkyl

Skytät tapasivat Karjalaisilla kesäjuhlilla lauantaina 17.6.2017. Pääpaikkana oli Jyväskylän Paviljonki - kuvassa Jyväsjärveen työntyvän niemen tyvellä. Sää oli kuten kuvassa, kesäisen kaunis ja lämmin.

 

400 2017 0617 Jyvskyl 05

Viitisentoista Skyttää nautti kahvit ja vaihtoi kuulumiset väenpaljouden keskellä D-hallin kahvilassa. Kaikki eivät mahtuneet kuvaan, jossa muiden muassa puheenjohtaja Jukka Skyttä, keskellä sinisessä paidassa Pekka Skyttä, joka oli talkoolaisena kesäjuhlilla, upeassa kansallispuvussa taloudenhoitajamme Sirpa Paakki sekä oikealla Hiitolan sukuhaaran Kari Skyttä, joka oli vaimoineen tullut Tampereelta.

Puheenjohtaja kertoi ajankohtaiset kuulumiset. Syksyksi suunnitellaan sukuseuran kulttuuritapaamista. Teatterivierailu Lahteen viime syksynä oli erittäin onnistunut. Monella oli hyvät muistot myös viime kesän bussiretkestä Karhulan sukuhaaran evakkoseudulle Lietoon. 

Keskusteltiin, voisiko nuoria tai keski-ikäisiä Skyttiä innostaa sukuyhdistykseen. Perhepiirissä asiasta voidaan puhua  ja sukuseuran Facebook tavoittaa nuoriakin, mutta loppujen lopuksi omat sukujuuret alkavat kiinnostaa vasta iän myötä.

Aarne Reunala kertoi, että DNA-tutkimus on antanut vastauksen seuran perustamisesta alkaen avoimeen kysymykseen eri pitäjien Skyttä-sukuhaarojen sukulaisuudesta. Yhteinen esi-isä löytyy - mutta 2000 tai 3000 vuotta sitten. Lähisukulaisia emme siis ole. Eri pitäjissä on joitakin satoja vuosia sitten ollut joku maineikas Skyttä - metsästäjä, aseellinen ratsumies tai linnan ampuja - jonka ammatin mukaan talo ja suku saivat nimen. 

Veijo Kare oli osallistunut seuraammekin auttaneen Ahti Kurrin DNA-luennolle. DNA-tutkimusta päätettiin jatkaa tarkentavalla analyysillä, jonka avulla saadaan täsmällisempää tietoa sukuhaarojemme yhteisistä esi-isistä.

 

400 2017 0617 Jyvskyl 09

Sukuseuran pitkäaikaiselle taloudenhoitajalle ja hallituksen jäsenelle Tapani Skytälle luovutettiin Sukuseurojen keskusliiton hopeinen ansiomerkki. Hän on Viipurin pitäjän Skyttä-sukuhaaraa. Valokuvaa varten lähellä oli sopivasti Viipurin ja Viipurin pitäjän esittely vilkkaalla pitäjä- ja sukuseurojen osastolla.

 

400 2017 0617 Turun Karjalakuoro

Karjalaiset kuorot esiintyivät aamupäivällä ennen Skyttien tapaamista. Ainakin yksi Skyttä oli mukana laulamassa - Johanneksen Karhulan sukuhaaran Päivi Sailola. Hän laulaa Turun Karjalakuorossa ja on kuvassa kolmantena oikealta.

 

400 2017 0617 Jyvskyl 11b

Tuhannet karjalaiset osallistuivat kesäjuhlien avajaisiin valtavassa B-hallissa. Ohjelmassa oli yllätys: dosentti Jukka Ammondt lauloi maailman ensiesityksenä Heilin Karjalasta latinan kielellä.

(18.6.2017)

Joomla Template: by JoomlaShack