Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaAjankohtaistaMikko Skyttä toteutti itsenäisyysvalaistuksen

 

400 mikko skytta pprik esik 2017 1206

Suomi 100 -itsenäisyyspäivänä oli upeita sinivalkoisia juhlavalaistuksia Suomessa ja ympäri maailmaa. Mikko Skyttä oli mukana ideoimassa ja toteuttamassa valaistusta Hattulassa. Hän on Jääsken Oravalan Skyttä-sukuhaaraa ja kertoo hankkeesta: 

"Tuli kesällä idea keikkabussissa matkalla jonnekin, että haluan valaista Panssariprikaatin esikunnan sinivalkoiseksi Suomi 100 juhlan kunniaksi. Esittelin idean Panssariprikaatiin, jossa asiasta innostuttiin kovasti. Samassa keksittiin, että Hattulan Juteinikeskuksen julkisivu värjättäisiin panssariprikaatin katselmuksen ajaksi.

Hattulan kunta sekä Panssariprikaati halusivat, että näin toimitaan. Erityisen hienoa oli, että kun 1996 menin 4 Erilliseen Autokomppaniaan Poltinaholle, niin nyt samaisesta komppaniasta tuli reipas autosotamies Mercedes-Benz kuormurilla hakemaan minua ja laitteita varastolta.

Kahdestaan rakennettiin autosotamiehen kanssa esikunnan valaisu, Juteinikeskuksen julkisivun valaisu sekä Hattulan yrittäjien juhla Juteinikeskuksen sisällä. Valonheittimiä meillä oli mukana noin 140 kappaletta ja jatkojohtoa 1200 metriä.

Kaikki kohteet onnistuivat erinomaisesti ja palaute sekä Panssariprikaatilta ja Hattulan kunnalta oli erinomaista. Olen varmasti ainoa suomalainen valosuunnittelija, joka on valaissut sotilastukikohdan rakennusta näin isosti ja ainakin ainoa joka tekee tälläisen työn kertausharjoituksena.

Tämä oli ihan varmasti kerran elämässä kokemus. Suomi täytti sata vuotta ja pääsin 20 vuotta Jääkäritykistörykmentistä kotiutumisen jälkeen valaisemaan entisen palveluspaikkani esikunnan. Huikea juttu mulle henkilökohtaisesti. Haluaisin kiittää Panssariprikaatin komentajaa eversti Kari Nisulaa, kapteeni Ari Viitalaa, yliluutnantti Jari Markkulaa, yliluutnantti Jarkko Piekkaria ja autosotamies Karjalaista sekä Hattulan kunnasta Jari Salmelaa sekä Minna Linna-Vuorta. Kiitos myös isälleni Pertille, kun jeesasi kaluston valmistelussa."

(10.12.2017)

Joomla Templates: by JoomlaShack