Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaJäsenkirjeetJäsenkirje joulukuu 2015

 

Hyvät sukuseuran jäsenet,

Kun vuosi lähenee loppuaan enkä ole teitä kaikkia vuoden mittaan tavannut, niin on sopiva aika kertoa, mitä sukuseuralle kuuluu ja samalla toivottaa hyvää Joulua ja uutta vuotta.

Aktiivinen vuosi 2015

200 2015 0328 vuosikok Sukuseura Skytät ry:llä vuosi 2015 oli aktiivinen toiminnan vuosi. Maaliskuun vuosikokouksessa sukuseuran jäsenet linjasivat tämän vuoden toimintaa. Kärkihankkeiksi nostettiin sukututkimuksen edistäminen, selvityksen tekeminen DNA- tutkimuksen käynnistämiseksi sukuseuran eri sukuhaaroista, Mannerheimristin ritarin Lauri Skytän muiston kunnioittaminen ja syyskokous risteilynä Tukholmaan.

200 2015 0904 SkytatVarapuheenjohtaja Martti Skyttä on jatkanut edelleen sukutaulujen päivitystä. Lisäksi hän on esitellyt sukututkimuksen menetelmiä ja tietolähteitä eri tilaisuuksissa. Verkkosivuille on valmisteltu myös videoesitys aiheesta. Kannattaa katsoa.

Selvitys DNA-tutkimuksesta on myös edistynyt. Ensi vuoden alussa on tarkoitus teettää ensimmäiset isäpuolen testit. Jokaisesta sukuhaarasta on löytynyt vapaaehtoinen miespuolinen koehenkilö, joten ensi vuoden kuluessa saadaan jo varmaan ensimmäistä aitoa tietoa esi-isiemme syntyperästä. Ollaanko lähtöisin idästä vai lännestä ?

200 2015 0613 Hyvink 08Kunnioitimme Mannerheimristin ritarin Lauri Skytän muistoa hänen muistolaatallaan Hyvinkään vanhassa kirkossa Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä kesäkuussa. Verkkosivuilla on tästäkin tilaisuudesta lisätietoa.

Syyskuussa teimme sukuseuran matkan risteilynä Tukholmaan. Matkan aikana pidimme myös sukuseuran syyskokouksen. Tukholmassa vierailimme mm. Johan Skytten kotitalolla ja Kuninkaanlinnassa. Lopuksi oli aikaa katsella hienoa Tukholman vanhaa kaupunkia.

Verkkosivut ja Facebook

200 2015 12 skytat fiVerkkosivut www.skytat.fi ovat kaikkien saatavilla oleva tietovarasto sukuseuran toiminnasta ja Karjalan Skytistä. Sivustolla on 427 sivua tietoa Skyttä-suvuista ja sukuseurasta. Uutta tietoa tulee viikon-parin välein.

Sivuja lukee päivittäin 5-10 henkilöä ja sivujen kautta seuraan on tullut vuosittain kymmenisen uutta jäsentä. Jäsensivuilla ovat Skyttä-sukuhaarojen sukutaulut, joiden avulla pääsee hyvään alkuun omien sukujuurien selvittelyssä.

Tärkein kehittämiskohde ovat sukuhaarojen sivut. Karhulan ja Joutselän Skytillä on jo melko monipuoliset sivut mutta muut ovat vielä alkutekijöissään. Tässä asiassa verkkomestari Aarne Reunala kaipaisi tukea sukuhaarojen aktivisteilta.

200 2015 12 fbVerkkosivuilla ei juuri ole mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, minkä takia sukuseura perusti vuosi sitten oman Facebook-sivun www.facebook.com/sukuseuraskytat. Se on yllättänyt myönteisesti.

Facebook-uutisemme tavoittavat välittömästi 139 henkilöä, jotka ovat tykänneet sivustamme. Sen lisäksi sivuja lukee parisataa muutakin henkilöä, joten tieto leviää yli 300 henkilölle. Hyvä! Parilla huippu-uutisellamme oli peräti yli tuhat lukijaa: Seija Molinan kertomus Leimu-varsasta sekä uutinen Aku Ankan taskukirjassa esiintyneestä tarkastaja Usko-Bert Skytästä.

Facebook on nopeuttanut ja laajentanut Skyttä-uutisten leviämistä. Facebookissa näkyvät myös sukuseuran toiminnan huippukohdat vuodesta 1981 lähtien. Kommentointia ja keskustelua voisi reippaasti lisätä. Samoin nuoremmat Skyttä-sukupolvet voisi ehkä tavoittaa nykyistä paremmin Facebookin välityksellä, hehän käyttävät sosiaalista mediaa päivittäin.

Käykääpä vilkaisemassa Skyttien verkkosivuja ja Facebook-sivua, jos ette ole sitä vähään aikaan tehneet!

Sukuseura täyttää 35 vuotta

Vuonna 2016 sukuseura täyttää 35 vuotta. Hallituksen jäsenet ottavat mielellään vastaan ehdotuksia, kuinka juhlistaisimme vuotta siten, että mahdollisimman moni voisi osallistua tilaisuuksiin.

150 2014 10 Kreeta 03 EsaKaikille kiitos kuluneen vuoden yhteistyöstä, Rauhallista Joulua ja oikein Hyvää Uutta Vuotta.


Jukka Skyttä
Sukuseuran puheenjohtaja

(10.12.2015)

Joomla Templates: by JoomlaShack