Kyllä, Fazerilassa on oikea karkkipuu, josta saa poimia karkkia niin paljon kuin jaksaa syödä.
Fazerilan tyylikkään vierailukeskuksen pihalla kasvatetaan Fazerin leivissä ja suklaissakin käytettäviä viljoja sekä siemen- ja maustekasveja.
Vierailukeskus on huippusuosittu. Ryhmävierailut on varattava kuukausi-kaksi etukäteen. Puheenjohtaja Jukka Skyttä lunasti noin kolmenkymmenen hengen ryhmämme rannekkeet. Soikio oikalla on iso ranskalainen pastilli.
Vierailukeskuksen hienossa auditoriossa näimme videot Fazerin historiasta ja suklaan valmistuksesta. Nuoretkin hihittivät huumorilla tehdyille videoille.
Aulan keskellä on trooppinen puutarha, jonka lämmössä ja kosteudessa esimerkiksi banaani ja kuvan kaakaopuu tuottavat hedelmiä.
Arvauskilpailu: kuinka monta Nougat-suklaamunaa on aulan jättiläis-pääsiäispupussa?
Fazerin historian merkkihenkilöitä esitellään värillisin kuultokuvin. Esimerkiksi marsalkka Mannerheim oli Karl Fazerin ystävä.
Fazer on Suomen tunnetuin karkkitehdas, mutta sillä on myös monta leipomoa ja se tarjoaa terveellisiä ateriapalveluja. Pöydällä oli kuvallisia puukuutioita, joista vierailijat saivat suunnitella monipuolisen aterian. Sen jälkeen takana näkyvät ruokarobotit arvostelivat tähdillä aterian terveellisyyden.
Näimme myös pienen karkkikaupungin.
Karkkisalissa on suuria karkillä täytettyjä pylväitä, monenlaisia karkkiastioita ja karkkipuu.
Karkkia saa maistella niin paljon kuin jaksaa. Opas kertoi, että välillä kannattaa syödä tarjolla olevaa leipää, niin karkkia jaksaa enemmän.
Karkkivierailu kesti noin tunnin, jonka jälkeen nautimme soppalounaan.
Lounaan jälkeen keskusteltiin vierailusta ja sukuseuran tulevista tapahtumista Jukka Skytän puheenjohdolla.
Kaikki pitivät vierailua oikein onnistuneena. Näin paljon ja näin nuoria osanottajia sukuseuran tilaisuuksissa ei ole ennen ollutkaan. Vierailun lopuksi kaikki saivat mukaansa näytekassillisen Fazerin herkkuja.
(23.10.2017)