Olet tässä: EtusivuSeuran toimintaSukututkimusDNA-perustietoa

 

Ovatko sukuhaarat samaa sukua?

Skytät eivät ole vielä tehneet DNA-sukututkimusta, jonka avulla voitaisiin selvittää Skyttä-sukuhaarojen sukulaisuutta. Perustietoa DNA-tutkimuksista löytyy jo runsaasti.

200 DNA Sukuviesti 2014 4DNA-sukututkimus täydentää perinteistä sukututkimusta ja kertoo, mihin ihmiskunnan sukuhaaraan henkilön suora isälinja ja äitilinja kuuluvat. DNA-näytteitä vertailemalla voidaan löytää geenisukulaisia ja mutaatioista kyetään päättelemään, milloin sukuhaarat ovat syntyneet. 

DNA-näyte otetaan posken sisäpinnasta näytepuikkoon ja lähetetään tutkittavaksi DNA-analyysejä tekevälle yhtiölle. Hinnat ovat halventuneet ja ovat noin 150-200 euroa/näyte.

Sukuviesti-lehdessä 2014/4 kerrotaan Ruuskanen-Ruuskan, Nevalaisten sekä Komosten sukuseurojen DNA-tutkimuksista, joilla on selvitettu sukuhaarojen yhteyksiä. Näpäyttämällä kuvaa voit lukea artikkelin erillisessä ikkunassa.

Karjala DNA-projekti

200 DNA Karjala-projekti 2014Vuonna 2014 käynnistyi Karjala DNA-projekti, jonka tarkoituksena on kerätä luovutetun Karjalan DNA-harrastajien tiedot yhteisen sateenvarjon alle, tuottaa yhteenvetoja ja analyysejä sekä tarjota keskustelufoorumi. Mukana on parisataa henkilöä ja määrä lisääntyy jatkuvasti. Projektilla on omat verkkosivut.

200 DNA Karjala FacebSyyskuussa 2014 projektille avattiin myös omat Facebook-sivut, joilla harrastajat vaihtavat kokemuksiaan. Molempia sivustoja ylläpitää Ahti Kurri, joka on eräs DNA-sukututkimuksen konkareita Suomessa.

150 2015 1111 Karjala DNALokakuussa 2015 Karjala DNA-projektissa oli jo mukana 430 Karjalasta lähtöisin olevaa DNA-testin tehnyttä harrastajaa. Tulosten mukaan Karjalassa on itäisiä isälinjoja enemmän (77%) kuin koko Suomessa (66%). Lue Ahti Kurrin Johannekselainen lehdessä ollut artikkeli näpäyttämällä viereistä kuvaa. 

DNA perustietoa

200 DNA Ahti Kurri 2014Ahti Kurrilla on vuodesta 2012 lähtien ollut omat DNA-verkkosivut, joille hän on koonnut perustiedot DNA-sukututkimuksista. Sivuilta löytyy mm. DNA-tutkimuksen esittely pähkinänkuoressa, testeillä saatuja tuloksia, testien tilaaminen ja hinnat.

(11.11.2015)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla Templates: from JoomlaShack