Olet tässä: EtusivuSkytät SuomessaKuukauden SkyttäSanaristikkomestari Päivi Sailola

200 paivi smPäivi Sailola voitti sanaristikoiden ratkonnan Suomen mestaruuden vuonna 2005. Päivi on Karhulan Skyttiä. Hänen isoisänsä Aukusti muutti perheen sukunimen Skytästä Sailolaksi vuonna 1935.

100 ristikko sm 2005
Tällaisen ristikon Päivi ratkaisi 4 minuutissa 26 sekunnissa. Ristikkoa näpäyttämällä näet sen isompana ja voit tulostaa ja ratkaista sen myös itse.

Kilpailun tulokset olivat seuraavat: 1. Päivi Sailola 4:26,  2. Tuomas Lähteenmäki 6:30, 3. Juha Leinonen 6:38,  4. Seppo Rosenberg, Lauri Kultti 6:56,  6. Juha Neitola. Valokuvassa Päivi tuulettaa voiton kunniaksi. Palkinnon jakoivat Simo Frangén ja Ilta-Sanomien Juhani Tolvanen. (Lähde: Sanaristikot.net.)

Ristikkotehtävä Skytille200 sky ristikko

Skyttiä varten Päivi laati oman ristikkotehtävän:

Näpäytä se isommaksi ja tulosta paperille, niin voit tarkistaa Skyttä-tietoutesi niin kuin ristikkomestari ainakin.


Neljättä sukupolvea Taavetti Skytästä

Päivi Sailolan omin sanoin: 300 paivi sailola a
"Olen syntynyt Liedossa 1963 Eila ja Jaakko Sailolan 7-lapsisen perheen nuorimmaksi. Äitini puolelta olen varsinaissuomalainen ja isäni Jaakko on Karhulan Skyttiä Johanneksesta. Hän on Taavetti ja Sofia Skytän pojan Aukustin (vuodesta 1935 Sailola) poika. Kaikissa perheissä on ollut paljon lapsia. Kohdallani omena on pudonnut kauaksi puusta, mitä tulee lasten tekemiseen, sillä en ole saanut aikaiseksi yhtäkään.

Ylioppilaaksi pääsin 1982, ja erilaisten työtehtävien jälkeen päädyin rakennusalalle. Turkuun muutin 1988 ja täällä olen viihtynyt siitä saakka. Joskus mielessä kangastelee muutto takaisin kotipitäjääni Lietoon, mutta se jäänee eläkevuosina toteutettavaksi.

Lapsena ja nuorina luin paljon, mutta viime vuosina se on jäänyt vähemmälle tietokoneaikaan siirryttyäni. Laulamista harrastan päivittäin ulkona liikkuessani. Oikein kunnolla pääsen käyttämään äänijänteitäni kerran viikossa Karjala-kuoron harjoituksissa. Olen ollut kuoron jäsen viisi vuotta laulaen alttoa. Tänä syksynä on kuoron 65-vuotiskonsertti; tervetuloa kuuntelemaan meitä 30.10. Turun Akatemiatalolle!

Tietokilpailuihin osallistuminen on uusimpia harrastuksiani. 'Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden' pitää paikkansa tässäkin tapauksessa. Ainakin kerran viikossa tulee osallistuttua johonkin pubivisaan, puhumattakaan nettivisoista. Olen lisäksi v. 2008 perustetun Turun tietokilpailuyhdistys ry:n sihteeri, joten sen takia on melkeinpä pakkokin käydä pubivisoissa.
500 paivi sailola sukup
200 paivi sailola bOlen harrastanut sanaristikoiden ratkontaa iät ja ajat. Sain kutsun Ilta-Sanomat -lehden joka toinen vuosi järjestämään ratkonnan SM-kilpailun välieriin 2003 ratkottuani kolme lehdessä ilmestynyttä alkueräristikkoa oikein, mutta jätin menemättä kiinnostuksen puutteen takia. Kun sitten kaksi vuotta myöhemmin sama tilanne oli taas edessä, päätin lähteä Helsinkiin säästyäkseni työtoverini jäkätykseltä.

Postitalossa 9.4.2005 (syntymäpäivänäni) kolmessa välierässä pärjäsin yllättävän hyvin ja lähdin sitten tyytyväisenä kaupungille tapaamaan siellä asuvaa ystävätärtäni, aikomuksena palata katsomaan finaaliin osallistuvien aherrusta. Olimme kahvilassa, kun kännykkääni tuli puhelu tuntemattomasta numerosta. Sieltä tiedusteltiin, olenko tulossa osallistumaan finaaliin...

Loppu onkin historiaa: ratkoin yleisön edessä täytettävän 73-sanaisen sanaristikon oikein kuudesta finalistista nopeimmin, eli vajaassa viidessä minuutissa. Palkintona mainetta melkeinpä kyllästymiseen asti ja mammonaakin 1000 euroa. Sen jälkeiset SM-kisat, 2007 ja 2009, ovat menneet vähän huonommin, mutta täytyyhän sitä antaa muidenkin voittaa!"

Myös Antti Skyttä on tunnettu ristikkomaailmassa100 antti skytta 2009

Ristikkomaailmassa on muitakin Skyttiä. Antti Skyttä, sukujuuriltaan Säiniön Skyttiä, on ristikkoseura Sanaseppojen perustajajäsen ja hän oli muun muassa sukuseuran 25-vuotisjuhlien juontajana.

(10.10.2010)

Joomla Template: by JoomlaShack