Jäsenkirje lokakuu 2023

Hyvä Skyttä-sukuseuran jäsen


Lämmin ja vihreä kesä on taipumassa syksyksi, mutta vielä kuluva syyskuu on ollut kesäisen lämmin. Sukuseuran varsinaisessa kokouksessa huhtikuussa päätettiin sääntöjen muuttamisesta Sukuseurojen Keskusliiton mallisääntöjä mukaileviksi, ja Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi sääntöehdotuksemme sellaisenaan.

Varsinainen sukukokous pidetään uusien sääntöjen mukaan joka kolmas vuosi. Hallitukseen valittiin vuosikokouksessa puheenjohtajan lisäksi kuusi jäsentä ja yksi varajäsen: puheenjohtajan lisäksi Anu Behm, Hanna Luolaja, Sirpa Paakki, Arja Piironen (varapuheenjohtaja), Jukka Skyttä ja Kai Skyttä sekä varajäseneksi Karhulan Skyttien edustajana Paavo Laaksonen. Erovuoroisia on vuosittain kaksi jäsentä. Jäsenmaksuksi vahvistettiin 25 euroa.


Kesän jälkeen hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on pureutua seuran kotisivujen uudelleen rakentamiseen. Jouduimme luopumaan vuosia mallikelpoisesti päivitetyistä ja sukuseuraamme hienosti palvelleista nettisivuista turvauhkien takia. Runsaan materiaalin siirtäminen uudelle alustalle ei sekään sujunut suunnitellusti. Hallitus pureutuu kotisivujen
koostamiseen ja päivitykseen lokakuun alussa kokoontumalla Oodi-kirjastoon 7. lokakuuta. Toivo elää, että uusille kotisivuille saadaan esille seuran ja Skyttien historiaa sanoin ja kuvin. Aineisto on tallella.


Viime vuoden lokakuussa vietimme sukuseuran 40-vuotisjuhlaa. Tilaisuudessa nimettiin seuran kunniajäseniksi aiemmat puheenjohtajat Aarne Reunala ja Jukka Skyttä sekä jo seuran perustamiseen osallistunut Yrjö Sateila. Hanna Luolaja palkittiin Sukuseurojen Keskusliiton hopeisella ansiomerkillä monivuotisesta hallitusjäsenyydestä ja seuran sihteerinä toimimisesta. Emme voi näillä näkymin tehdä kotiseutumatkoja sukumme muinaisille asuintantereille. Yhteishenkeä ja karjalaisia juuriamme voimme vaalia muin tavoin. Tapaamiset, teatteri-, konsertti- ja tutustumismatkat kiinnostaviin tapahtumiin järjestyvät kotimaassa. Jos teillä on tietoa, jota haluaisitte jakaa sukuihimme liittyvästä historiasta, kirjoittakaa siitä minulle tai seuran sihteerille Sirpa Paakille.

Suomi menetti kauniin ja vauraan Karjalan sekä sen helmet, kulttuurikaupunki Viipurin ja Euroopan suurimman järven Laatokan lähes 80 vuotta sitten imperialistiselle itänaapurillemme. Kuitenkin nykyhetki ja tulevaisuus rakentuvat menneisyydestä kuin puu juuristostaan. Vaikka sukulaisemme joutuivat hyvästelemään synnyin- ja kasvuseutunsa, tarina menneisyydestämme jatkuu jälkipolvissa ja jälkipolville. Vetoan teihin, tuokaa, jos mahdollista, sukulaisianne ja jälkeläisiänne mukaan seuran toimintaan. Ehdottakaa tapaamispaikkoja ja käyntikohteita. Yhdessä luomme parempaa ja kiinnostavampaa toimintaa! Uudet jäsenet ovat hyvin tervetulleita mukaan toimintaamme, kukin mieleisellään tavalla.

Kaavailimme viime hallituksen kokouksessa järjestävämme ainakin jonkin pienimuotoisen sukutapaamisen viimeistään joulun kynnyksellä. Viikonloppuna 7.- 8.10.2023 Vantaan Seudun Sukututkijat järjestää Kuulutko sukuuni – tapahtuman jo 22. kerran. Pandemian aikana kahtena edellisvuonna tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana, mutta nyt kasvokkain Vantaan ammattiopiston Varian tiloissa Tennistie 1:ssä Hiekkaharjussa. Järjestelyissä ovat mukana Sukuseurojen Keskusliitto ja Karjalan Liitto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Ollaan yhteydessä ja tavataan!


Leena Taimela-Helenius