Seuran toiminta

Suku on lähtöisin Karjalan Kannakselta. Sukuseuran tehtävänä on koota piiriinsä isän tai äidin puolelta Skyttien sukuun kuuluvat tai avioliiton kautta siihen liittyneet henkilöt. Myös muut sukuseuran toiminnasta kiinnostuneet voivat liittyä seuraan.


Seuran perustamiskokous 7.11.1981 Karjalatalolla

Kirjailija Kyösti Skyttä oli tutkinut omaa sukutaustaansa ja samalla oli virinnyt ajatus perustaa oma sukuseura. Niinpä hän kutsui koolle sukuseuran perustamiskokouksen, joka pidettiin Helsingissä Karjalatalolla 7.11.1981. Osanottajia oli 150 henkilöä. Seura päätettiin perustaa ja valittiin väliaikainen hallitus puheenjohtajana Kyösti Skyttä.

Sukuseuraan kuuluu viisi sukuhaaraa: Joutselän, Karhulan, Oravalan, Sairalan ja Säiniön sukuhaarat. Muitakin Kannaksen Skyttiä toivotaan mukaan. Kullakin sukuhaaralla on edustajansa seuran hallituksessa. Sukuseurassa on runsaat 100 jäsentä, sekä yhteisöjäsenenä noin 500 hengen Karhulan Skyttien rekisteröimätön sukuseura.


Seuran 25-vuotiskokous 29.10.2006 Karjalatalolla

Sukuseuralla on vuosikokous joka vuosi. Joka toinen vuosi on pidetty kesäkokouksia, ja viiden vuoden välein on järjestetty juhlat. Sukumatkoja on tehty Karjalan kannakselle, Pietariin ja Viroon.

Sukuseuran sukututkija Martti Skyttä ylläpitää sukutauluja, joihin on kertynyt yli 75 000 nimeä. Asiantuntijoilta on saatu tietoja Skyttä-nimen alkuperästä ja levinneisyydestä. Sukuhaaroittain on kerätty perinnetietoa.

Karhulan sukuhaara sai vuonna 2005 valmiiksi sukuhistorian ”Kyläojan takana”. Kirjassa Tuula Lind kertoo Skyttien alkuperästä, Suurperon Skyttälästä ja Karhulan kylästä. Maija-Liisa Pitkänen on koonnut tietoja ja kertomuksia Taavetti Skytän (1850-1930) perheen ja jälkeläisten elämästä.


Sukuseuran hallitus kesällä 2011

(26.3.2017)